OKİ RESETLEME PROĞRAMI

Standart modda TÜM OKI

  • toner cartridge Toner sayaçları
  • block of drums Drum sayaçları
  • fuser unit Fuser Fırın sayacı
  • belt unit Belt sayacı

RESET yardımcı programı

Bir notta, tüm oki sıfırlama yardımcı programını kullanma deneyimimi ve kullanımı için bir dizi nüansı göstereceğim. Belki bazı mitleri ve varsayımları tartışarak başlayacağım.

Mit 1 - yardımcı programı kullanarak, kullanılmış yongaları programlayabilir ve daha sonra satabilirsiniz. Yardımcı program, yazıcı üzerinden yongaları gerçekten programlama yeteneğine sahiptir, ancak önemli bir sınırlama vardır. Yonga üreticisine ve yazıcı modeline bağlı olarak, yalnızca yonga üzerindeki denge en az% 10 -% 20 olduğunda, yonga% 100'e sıfırlanabilir. Çipin geri kalanı daha azsa, hiçbir şey işe yaramaz.

Efsane No. 2 yardımcı program yardımıyla, baskı yapmayan (kilitli) bir yazıcının çalışma kapasitesini sayaçtan geri yükleyebilirsiniz. Bu, yazıcının normal yazdırma işlevi aracılığıyla sıfırlamak için komutlar göndermesi gibi basit bir nedenden dolayı yapılamaz. Yazıcı kilitliyse, komutu kabul etmez.

Efsane No. 3 Yardımcı program tüm OKI renkli yazıcılarla çalışır. Fayda kitlelere gitmeden önce, hepsi bu kadar. Fakat şimdi durum kökten değişti. Yeni OKI C822 / C831 / C841 yazıcı ve MFP'leri temel alan bu yardımcı programla çalışmaz. OKI, hizmet komutlarını ve parolalarını değiştirdi, bu da yardımcı programın yeni bir yazıcı serisiyle çalışmamasına yol açtı.

Tüm oki sıfırlama yardımcı programı özelliklerine genel bakış

Yardımcı programın iki modda çalışabilmesi için hemen bir rezervasyon yapın. "Standart" modda, yardımcı program sarf malzemelerinin sayaçlarını sıfırlamanızı sağlar. “Uzman modu”, sarf malzemesi kaynağının göstergelerini daha hassas bir şekilde ayarlamanıza olanak tanır. Ayrıca, sarf malzemelerinin kaynağını% 1'lik artışlarla hem artırabilir hem de azaltabilir. Sayaçlar tüm oki sıfırlama yardımcı programı tarafından sıfırlanır:

  1. image_222241Toner kartuşu sayaçları . Yardımcı program yazıcıya toner kartuşu yonga sayaçlarını sıfırlamasını bildirir ve yazıcı bu verileri yongaya yazar. Sayaçları sıfırladıktan sonra, bu yongalar başka bir cihazda kullanılabilir. Notun başında tarif ettiğim sınırlamaları hatırla . Aslında, yazıcı RFID çiplerinin programcısı olarak görev yapar.
  2. HT1wa0pFUXXagOFbX1Tambur kartuş sayaçları. Tambur kartuşlarında cips yoktur. Bu nedenle, sayaçlar özel sigortalar kullanılarak sıfırlanır. Sıfırlamadan sonra, bu drum kartuşları başka bir cihazda çalışmaz. Tambur kartuşundaki fotoğraf kartuşu çok yıpranmışsa, sıfırlamadan önce değiştirmek daha iyidir. Bu yapılmazsa, toner tambur kartuşundan dökülmeye başlar, bu da optik sensörlerin üzerine düşer ve bu da cihaza zarar verebilir.
  3. Transfer kemeriKayış sayacı (Transfer Kayışı). Bu ünite bir sigorta ile sıfırlanır ve tambur kartuşları için geçerli olan aynı kurallar geçerlidir. Dikkat!!! Aktarım Kayışını sıfırlamadan önce, atık toner kutusunu temizlemeniz gerekir, aksi takdirde yazıcının arızalanmasına ve hatta bozulmasına neden olabilir.
  4. kaynaştırıcı üniteKaynaştırıcı birimi sayacı (soba) . Bu ünite ayrıca bir sigorta ile sıfırlanır. Yardımcı programını kullanarak sayacını sıfırlarken, önceki iki blok için geçerli olanla aynı kurallar geçerlidir. OKI yazıcılardaki soba dürüst bir şekilde yapılır ve düz kağıt kullanırken, gerçek kaynağı üretici tarafından ayarlanandan birkaç kat daha yüksektir.

Yardımcı programı kullanma.

Yardımcı program basit, sezgisel bir arayüze sahiptir ve herhangi bir talimat gerektirmez. Listeden istediğiniz yazıcıyı seçin ve sıfırlamak istediğiniz bloğun karşısındaki sayaç sıfırlama düğmesine basın. Dikkat!!! Yardımcı program, yüklü yazılım platformu NET Framework ve İnternet'in varlığını gerektirir  Bu iki bileşenden birinin olmaması, yardımcı programın imkansızlığına yol açacaktır. Nadir durumlarda, yardımcı programdan bir komutun yazıcıya gönderildiği, ancak sayaç düşmediği görülür.

Sonuç

Bu yardımcı program her derde deva değil, yalnızca Resmi Bakım Yardımcı Programı MuWIN yardımcı programından alınan küçük bir hizmet komutları  kümesidir  Yardımcı program, nasıl kullanılacağına bağlı olarak, maliyetlerden önemli ölçüde tasarruf edebilen veya yazıcıyı yok edebilen çok hassas bir araçtır. Örneğin, bu yardımcı programın uzman olmayan kişilere verilmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu yardımcı program tarafından harap olmuş bir sürü müşterim var. Yardımcı programı kullanırsanız, çok dikkatli ve en kısa sürede aşınmış parçaları değiştirin. Daha sonra OKI yazıcılar düzgün çalışması ve yüksek kaliteli baskısı ile uzun süre memnun kalacaklar.

X