Canon 270, 271 Yazıcı Sıfırlama Prosedürü

Canon MG yazıcınız ve/veya bilgisayarınız, "kalan mürekkep doğru şekilde algılanamıyor" gibi mürekkep uyarı mesajları görüntüleyebilir. Uyarı istemlerini kapatmak için “Tamam”, “Evet” veya “Kapat”a basın veya yazıcıda “Tamam”a basın.

NOT 1:  Yeniden doldurulmuş tüm Canon 270, 271, 270XL, 271XL mürekkep kartuşları için “ Boş ” ve “ Düşük Mürekkep ” uyarıları  TAMAMEN NORMALDİR ! İlk başta bu alışılmadık bir iş akışı olsa da, yazdırma işlemlerinin devam etmesine izin verir.

Canon Yazıcı Sıfırlama Prosedürleri  (yazıcı modelinizi seçin) 

Mürekkep Kartuşu Aktivasyonu ve Kullanımı:

  • Yeniden doldurmalardan sonra yazıcı mürekkep seviyesini izleyemez; mürekkep seviyesi göstergesi hatalı bir şekilde boş sinyali verecektir. ' Destek Kodu: 1600/1689/1700' uyarı mesajları görüntülenirse veya düşük mürekkep göstergesi yanıp söner ve yazdırmayı durdurursa.

  •  Yazıcınızdaki “ DUR ” veya “ DUR / DEVAM ET ” düğmesini (aşağı ok/üçgen daire) 5-8 saniye boyunca, düşük mürekkep göstergesi sönene ve baskı devam edene kadar BASILI TUTUN. Aşağıdaki resimlere bakın.
  • Yeni Canon MX ve MG yazıcı modellerinin çoğu için, yalnızca durdurma düğmesini değil, iki düğmeyi de basılı tutmanız gerekir. Yazıcıyı sıfırlamak için RENK ve DURDUR/DEVAM düğmelerini 5-8 saniye basılı tutmanız gerekir…. bu, yeniden doldurulmuş mürekkep kartuşlarının çalışmasını sağlayacaktır.
  • NOT: LCD/Dokunmatik ekrana sahip yazıcılar için aşağıdaki 'Dokunmatik Ekran Yazıcı Sıfırlama Prosedürü' düğmesine bakın:
  • Bilgisayar tarafından istenirse “Yazdırmayı İptal Et” SEÇMEYİN .
  • Yazıcı 'hasarı' veya 'arıza' uyarı istemlerini yok sayın; kalan mürekkep seviyesini algılamak ve yazdırmaya devam etmek için işlevi serbest bırakmak için 'Evet'i seçin.
  • Baskı kalitesi azalana kadar yazdırmaya devam edin; yeniden doldurulmuş kartuşlar kullanılırken rastgele çeşitli rahatsız edici mesajlar görünebilir.
  • NOT 2:  Yazıcı kopyaların alınmasına izin veriyorsa, bu, tankların Dur/Devam düğmesini basılı tutarak mürekkep seviyesi göstergesinin temizlenmesini gerektiren "mürekkep bitti" seviyesinde olmadığı anlamına gelmelidir.

    NOT 3:  Bellekte saklanan alınan fakslar yazdırılmaz – ancak bellekte bulunan herhangi bir faksı manuel olarak yazdırabilirsiniz. Gelen tüm faksları zorla yazdırmak için bu ayarı değiştirebilirsiniz

  • NOT 4:  Canon, yeniden doldurma işleminden sonra kartuş üzerindeki elektronik çipin otomatik olarak sıfırlanmasına izin vermez, bu nedenle mürekkep seviyesi göstergesi, mürekkep seviyesinin düşük olduğuna dair yanlış bir mesaj gönderir. Kartuşunuzun mürekkebi az değil ve yazıcınızda veya kartuşlarınızda hiçbir sorun yok. Mürekkep seviyesi göstergesi manuel olarak sıfırlanabilir – yukarıdaki talimatlara bakın.

  •  en az 10 veya daha fazla tam kartuş seti değiştirilene kadar kullanım ömrünün sonuna ulaşmamalıdır. Bazı yazıcı kafaları 15.000'den fazla sayfa dayanabilirken, diğerleri yalnızca 3000 sayfa sürebilir, gerçek sonuçlar farklılık gösterecektir. Yazıcı kafası, aşağıdaki önde gelen faktörler nedeniyle dahili bir mikro elektronik arızasından zamanla zamanla arızalanacaktır: genel müşteri yazdırma kullanımı ve yazıcı bakımı, yazıcı görev döngüsü (yani, ayda yazdırılan # sayfa), yazdırma sıklığı (yani, her yazdırma işi arasındaki süre) ), baskı modu (yani taslak ve normal) ve yazdırılan içerik (yani fotoğraflar ve düz sayfalar) ve renkli mod (yalnızca siyah beyaz ve renkli/gri tonlamalı baskı). Kullanılan kağıt türleri (yani düz kağıt, fotoğraf kağıtları ve

X