Mürekkep püskürtmeli yazıcıyla çalışmak için birkaç ipucu..

Mürekkep püskürtmeli yazıcıyla çalışmak için birkaç ipucu..

Ne yazık ki, bu yazıcıların sahiplerinin büyük bir kısmı, çalışmalarının ilkelerini yeterince iyi bilmediklerinden, istemeden, genellikle sinirlerin ve paranın boşa gitmesine neden olan hatalar yaparlar. Sıklıkla ortaya çıkan en ciddi sorun, püskürtme uçlarındaki mürekkebin kuruması ve yazıcı kartuşlarının püskürtme uçlarına hava girmesidir.
Bu talimatlarla, bizden uyumlu veya orijinal kartuş satın alan müşterilerimizi sorunlardan kurtarmaya çalışacağız.

 

  1. Yazıcının türü ne olursa olsun, mürekkebi tamamen bitene kadar cihazı asla kullanmayın. HP, Canon vb. gibi bazı modellerde mürekkep seviyesini kontrol eden ve mürekkep bittiğinde sizi uyaran sensörler bulunur, ancak eski modellerde böyle bir cihaz yoktur. Bu durumda, metinde kesik çizgiler veya soluk bir görüntü ile kendini gösteren baskı kalitesindeki bozulmayı tespit ettikten hemen sonra yazdırmayı durdurmalısınız. Aksi takdirde, püskürtme uçlarına hava girerek mürekkebe erişimini engelleme ve yeni bir kartuş takıldıktan sonra temizleme gerekme olasılığını artırma riski vardır. Ayrıca mürekkep, piezo elektrotlar için bir soğutma ortamı görevi görür ve mürekkep yoksa piezo elektrotlar yanar ve yazıcı kafası onarılamaz şekilde hasar görür. Bu nedenle tavsiyemiz, kartuşların yazdırmayı tamamen durdurmadan önce doldurulmasıdır.
  2. Yalnızca siyah beyaz değil, aynı zamanda renkli çıktılar da basmaya çalışın - haftada bir veya iki kez en az 1 ila 2 sayfa. Yazıcınızı ne kadar çok kullanırsanız o kadar iyi ve sorunsuz olacaktır. Yazıcınızın yazılımında bu seçenek varsa, püskürtme ucu temizleme programını haftada bir kez çalıştırmanız önerilir.
  3. Yazıcının çalışma odasında normal oda sıcaklığının sağlanması gereklidir. Bu koşula uyulması, özellikle sıcaklığın 30°C'yi geçtiği yaz mevsiminde önemlidir. Yazıcının düzensiz kullanımı ve yüksek sıcaklıklarda püskürtme uçlarında mürekkebin kuruma olasılığı yüksektir.
  4. Yalnızca mürekkep kartuşlarının değiştirildiği, değiştirilemeyen baskı kafasına sahip bir yazıcınız (Epson, Canon, Brother ve bazı HP) varsa, yazıcıyı mürekkep kartuşları çıkarılmış halde uzun süre bırakmayın. Aksi takdirde değiştirilemeyen baskı kafasında mürekkebin kuruması ve zor temizlenmesi riski vardır ki bu her zaman mümkün olmamaktadır.
  5. Yazıcınızda değiştirilebilir bir yazıcı kafası varsa (HP, Lexmark vb., yazıcı kafasının mürekkep kartuşunun bir parçası olduğu durumlarda) ve yazıcıyla uzun süre çalışmayacaksanız, kartuşu çıkarmanızı öneririz. çıkarın, nemli kağıt veya bez içeren bir polietilen torba içinde ve serin bir yerde saklayın.
  6. Tepsinin çalışmadığından ve park konumuna geldiğinden emin olana kadar yazıcıyı kapatın. Rezervuar ara konumdayken gücü erken kapatırsanız, nozüller lastik conta ile kurumaya karşı korunmayacaktır.
  7. Bazen yazıcı yeni kartuşu "kabul etmez". Bu gibi durumlarda, kartuşu çıkarın ve yazıcıya yeniden takın. Kartuşun ve yazıcının temas yüzeylerini ara sıra saf alkolle nemlendirilmiş yumuşak pamuklu bir bezle temizlemek gerekir (ancak her zaman yazıcıyı güç kaynağından kapattıktan sonra).
X