Mürekkep püskürtmeli yazıcıları çalıştırma kuralları

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, evde veya ofiste kullanılabilen kullanışlı baskı cihazlarıdır. Aşağıdaki ipuçları, mürekkep püskürtmeli yazıcınızı en iyi durumda tutmanıza yardımcı olacaktır!

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar doğası gereği nispeten sorunsuzdur, ancak yanlış kullanılırsa gerçek bir baş ağrısına neden olabilirler. Yazıcınız düzenli olarak kullanılmalı ve birkaç basit kurala uyulmalıdır.

1. Yazıcıyı haftada en az iki veya üç kez kullanmayı deneyin. Bu, baskı kafasını temiz tutacaktır ve mürekkebin baskı kafasının içinde kuruması ihtimali çok düşüktür, bu da baskı kalitesinin düşmesine neden olur.

2. Kaliteli mürekkep kullanın. Bu, orijinal bir ürün veya kaliteli uyumlu bir mürekkep olabilir. Ucuz, düşük kaliteli mürekkep kullanmaya çalışırsanız, o zaman mutlaka sürekli yazıcı kafası tıkanma sorunları yaşarsınız.

 3. Mürekkep kartuşlarını tamamen bitene kadar asla kullanmayın. Bu, sonunda baskı kafanızın ölümüne veya en azından baskı kafasında hava olmasına yol açarak baskı kalitesinin düşmesine neden olur.

4. Mürekkep kartuşunu çıkardıktan sonra içinde mürekkep olup olmadığını kontrol etmek için sallamanıza gerek yoktur. Bu, yazıcıları kötü yazdırmaya başladığında insanların yaptığı yaygın bir hatadır. Mürekkep kartuşunu sallayarak, mürekkebi havayla doyurursunuz ve hava daha sonra yazıcı kafasına girer. Daha sonra çıkarmak genellikle zordur.

5. Bir seferde asla 3-5'ten fazla yazıcı kafası temizleme işlemi yapmayın. Yazıcınız bu kadar çok temizlikten sonra yazdırmada herhangi bir iyileşme belirtisi göstermiyorsa, yazdırma kafasını eski haline getirmek için özel araçlar kullanmanız veya servis merkezimizle iletişime geçmeniz gerekebilir .

6. Yalnızca siyah beyaz yazdırmaktan kaçının. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar siyah beyaz yazdırırken hala renkli kullanıyor olsalar da, mürekkebin yazıcı kafasının renkli püskürtme uçlarında kurumasını önlemek için renkli sayfaları düzenli olarak yazdırmanız kesinlikle önerilir.

7. Yazıcıyı basınçlı hava kutuları ile periyodik olarak temizleyin. Bu, tahrik mekanizmasının ve kağıt silindirlerinin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir. Ayrıca zaman zaman kağıt silindirlerini temizlemeye çalışın, çünkü bu silindirlerin sürtünmesini ve kağıt sıkışmasına neden olmasını önler.

8. Canon yazıcılarda, yazıcı kafasının yılda bir kez yazıcıdan çıkarılması ve temizlenmesi önerilir. Yazıcı kafasının gerçek yüzeyine çok dikkat edin çünkü bunlar çok kolay zarar görebilir.

9. Yazıcıyı, sıcaklığın büyük ölçüde dalgalanabileceği pencerelerden uzak tutun. Sıcaklık ne kadar kararlı olursa o kadar iyidir. Bu, çoğu elektronik cihaz için geçerlidir.

10. Bazı ucuz kağıt türleri sonunda yazdırma kafasına ve hatta kağıt silindirlerine zarar verebileceğinden, kaliteli kağıt kullanın. Ayrıca, daha ucuz kağıtlar genellikle kağıt sıkışmalarına neden olabilir.

X