Yazdırma kafası neden tıkanıyor veya kuruyor?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar harika bir buluş, ancak düzenli ve doğru kullanılmadıkları takdirde sorun yaratabiliyorlar. Çoğu kullanıcı, bir baskı kusuru için otomatik olarak mürekkep kartuşunu suçlar, ancak gerçek şu ki, kartuş neredeyse hiçbir zaman hatalı değildir.

Yazıcı kafalarının tıkanmasının birçok nedeni vardır. Tıkanmanın asıl nedeni, mürekkebin yazıcı kafasının içinde veya dışında kurumuş olmasıdır. Baskı nozüllerinin mikroskobik boyutu nedeniyle kolayca tıkanabilirler, bu da genellikle baskı sırasında boşluklar veya çizgiler, yanlış renk veya en kötü durumda hiç baskı yapılmaması olarak ortaya çıkar.

Tıkalı yazıcı kafalarının başlıca nedenleri şunlardır:

Baskı yok .  Yazıcı uzun süre boşta bırakılırsa, yazıcı kafasının içindeki mürekkep kuruyabilir ve püskürtme uçlarının tıkanmasına neden olabilir.

Mürekkep kartuşlarının yazıcı tarafından istendiğinde değiştirilmemesi  de yazıcı kafası tıkanmasının ana sebebidir. Neredeyse boş bir kartuşla çok uzun süre yazdırırsanız, yazıcı kafasına hava üflersiniz, bu da yazıcı kafasında kalan mürekkebin kurumasına yardımcı olur ve püskürtme uçlarının tıkanmasına neden olur.

 Düşük kaliteli kartuşların kullanılması - Yanlış mürekkep viskozitesine sahip düşük kaliteli kartuşlar da baskı kafasını hızla tıkayabilir. Doğru ve güvenilir üreticiden kartuş satın aldığınızdan emin olun.

Kirli veya arızalı mürekkep pompası .  Yazıcınızın yıkama pompası contaları çok kirliyse, yazıcı temizleme döngülerini verimli bir şekilde çalıştıramayacaktır. Yazıcının periyodik olarak gerçekleştirdiği otomatik temizleme döngüleri sırasında, yazıcı kafasından büyük miktarlarda mürekkep emilir ve mürekkep emiciye (bez) boşaltılır. Bu, yazıcı kafasının tıkanmasına neden olabilecek kurumuş mürekkebin veya kalıntıların giderilmesine yardımcı olur. Pompa arızalıysa veya pedler çok kirliyse, çok az temizlik gerçekleşir ve tıkanma olasılığı yüksektir.

Kartuşlar düzgün nefes almıyor - bir veya daha fazla kartuş hava deliğinden bandı tamamen çıkarmadıysa, mürekkep kartuştan yazdırma kafasına doğru şekilde akmayacaktır. Mürekkep hava deliğine girer ve orada kurur, bu da yazdırma sorunlarına yol açar.

X